Vichissoise de pomes golden de muntanya
INGREDIENTS (per a 6 persones):
6 pomes golden
1 porro
2 cebes
Pinyons torrats
Oli, sal i pebre blanc
PREPARACIÓ:
Posem oli al fons d’una olla a pressió. Hi sofregim la ceba, a foc lent, fins que quedi ben caramel·litzada.
Hi afegim els porros tallats en rodanxes i les pomes tallades en trossos grans. Cal eliminar el cor i les llavors, però us recomanem que els hi deixeu la pell, perquè aporta pectina i més sabor.
Les cobrim d’aigua mineral, salpebrem i les deixem bullir 12 minuts.
Les triturem amb el batedor elèctric i ho passem pel colador xinès, per aconseguir una crema de textura ben fina.
Es pot servir calenta o freda. I l’acompanyem amb els pinyons, que haurem torrat prèviament en una paella sense oli.
RECOMANACIÓ:
Procureu aconseguir pomes de muntanya, que tenen un gust més intens. I millor si han madurat a l’arbre, perquè siguin ben dolces.
Aquesta recepta us la recomanen els mestres dels fogons de l’allotjament rural Cal Rei. El trobareu en el preciós poble de Lles, a la Cerdanya. Amb unes vistes panoràmiques espectaculars, unes habitacions còmodes i magníficament decorades, us ofereixen també l’oportunitat de probar uns deliciosos plats de cuina de la Cerdanya, elaborats amb exquisids productes locals.